Razpis SPIRIT
»E-POSLOVANJE 2020-2021«

NA VOLJO ZADNJI 2 PROSTI MESTI!

Če vaše podjetje posluje s tujino (vsaj 30% letnega prometa), se lahko prijavite na razpis E-poslovanje in pridobite do 30.000 € nepovratnih sredstev. Rok za prijavo je 1. 10. 2020.

Predmet razpisa

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje vzpostavitve in nadgradnje elektronskega poslovanja s tujimi trgi in vključuje naslednje ukrepe:

 • Elektronska izmenjava med partnerji 
 • Spletne strani za tuje trge
 • Spletne trgovine
 • Krepitev kompetenc - usposabljanje
 • Produktno-prodajni videji
 • Digitalizacija nastopov na sejmih

Pogoji za prijavo

 • Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja
 • Subvencija: do 70% oz. do 30.000 €
 • Podjetje prijavitelja mora biti ustanovljeno vsaj 2 leti pred datumom oddaje vloge, zaposleni pa morata biti najmanj 2 osebi (na dan 1. 9. 2020)
 • Pri Spletni postaji dosegamo vse možne referenčne točke, vloga pa se odda s pomočjo zunanjega svetovalnega podjetja. Sodelujemo z Alias Plus, ki za vas pripravi vso potrebno dokumentacijo. 
 • Razpisna dokumentacija je dosegljiva TUKAJ
V 2019 smo uspešno zaključili projekt vzpostavitve E-poslovanja za podjetje Halder d.o.o.. V sklopu razpisa smo izvedli naslednje ukrepe:

Spletna stran za tuje trge:  https://halder.si/

Pred prenovo je bila spletna stran Halder.si precej zastarela, s starejšim in netrendovskim grafičnim designom. Spletna stran ni v polni meri in najbolj optimalno predstavljala uspešnega podjetja, reference, produkti in storitve niso bili predstavljeni pregledno in uporabniku prijazno.

Po prenovi ima spletna stran moderno grafično podobo, je pripravljena v odzivnem designu (prigojena tudi za pametne naprave)  in dosegljiva v treh jezikovnih različicah: slovenščina, angleščina in nemščina.

Spletna trgovina:  https://shop.halder.si/

Spletna trgovina ima moderni design, privlačen za uporabnika.

Trgovina je dostopna v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku. Je prilagojena tudi za ogled na pametnih telefonih in tablicah. Nakupni postopek je enostaven, uporabniku prijazen, nakup pa je možno opraviti preko modernih plačilnih metod: po povzetju, po predračunu, s kreditnimi karticali ali s Paypallom (izbiro prepustimo kupcu). Spletna trgovina je ustrezna po najnovejši GDPR uredbi, ima nameščen SSL certifikat, poslovanje pa je skladno s splošnimi pogoji.

Elektronska izmenjava za partnerje:  https://halder.si/prijava

Zaprti sistem mednarodnim partnerjem omogoča dostop do dokumentov, ki sicer niso namenjeni za širšo javnost: dokumentacija, slike, marketinški material itd... S pomočjo zaprtega sistema imajo partnerji 24/7 dostop do informacij, za katere so sicer morali čakati na odgovor znotraj delovnega časa. Posebej so izpostavljena tudi pomembnejša nujna obvestila za vse prijavljene uporabnike.


V 2019 smo uspešno zaključili projekt vzpostavitve E-poslovanja za podjetje UNI&FORMA d.o.o.. V sklopu razpisa smo izvedli naslednje ukrepe:

Spletna trgovina:  https://ufpro.com/

UF PRO je blagovna znamka podjetja UNI&FORMA d.o.o. v Trzinu. Zaradi izjemno hitre rasti prodaje preko spletne trgovine, so se odločili za popolno tehnološko in vizualno prenovo spletne trgovine za končne kupce.

Primeri Inovativne rabe in izvedbe funkcionalnosti po meri:

 • Izdelki so predstavljeni inovativno in močno podprti s slikami, animacijami in video vsebino (multi media landing pages), kjer se predstavi posebnosti produkta, podrobnosti materialov, krojev in načini uporabe izdelka. Posebnost je tudi, da izdelek v videu predstavi vodja razvoja produkta, na oseben, a profesionalen način.
 • Blog razrešuje najbolj pogosta vprašanja in ozavešča kupce.
 • Size Suggestor, ki uporabniku na podlagi svojih telesnih mer predlaga ustrezno velikostno številko, v kasnejši fazi pa registriranim uporabnikom na produktni strani predizpolni velikostno številko.
 • Košarica avtomatsko predlaga nadgradnje izdelkov glede na dodane izdelke v košarici.
 • Checkout with PayPal omogoča pohitritev zaključek naročila.

V primerjavi z istim obdobjem lanskega leta smo prvih 6 mesecih leta 2020 dosegli naslednje rezultate:

 • 20.73% povečanje obiska preko organic kanala,
 • stopnja konverzije se je povečala za 31%,
 • povprečna nakupna vrednost se je povečala za 9%,
 • prihodki pa so se v istem primerjalnem obdobju povečali za 41%.


Spletna stran za tuje trge:  https://uniandforma.com/

Spletna stran ima moderno grafično podobo, je pripravljena v odzivnem designu in prilagojena poleg velikih »desktop« zaslonov, tudi za prikaz na pametnih napravah (pametni telefoni, tablice, ...).

Vse spremembe glede obiskanosti spletnega mesta se beleži tudi preko statistike Google Analytics. Na ta način lahko spletno stran še bolj optimiziramo in izboljšamo uporabniško izkušnjo. 

Spletna stran je poleg slovenskega jezika prevedena in postavljena še v angleščini in nemščini.  V ozadju je na voljo moderen vmesnik (CMS) za poljubno urejanje vsebin na naši strani, tako da lahko podjetje UNI&FORMA samo v celoti ureja spletno stran v vseh jezikih brez dodatnega programiranja.


Elektronska izmenjava za partnerje:  https://b2b.ufpro.com/

Zaprti sistem je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom, za varno povezavo pa je nameščen tudi SSL certifikat.

Pripravljen je v odzivnem designu in prilagojen poleg velikih »desktop« zaslonov, tudi za prikaz na pametnih napravah (pametni telefoni, tablice, ...). Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku.
Zaprti sistem mednarodnim partnerjem omogoča dostop do dokumentov, ki sicer niso namenjeni za širšo javnost: novice, novosti produktov, dokumentacija, marketinški material / reference itd...
Vzpostavili smo digitalno povezovanje sveta s pametnim elektronskim sistemom, ki je vez med človekom, prostorom in infrastrukturo.

Želite izboljšati prisotnost na spletu in hkrati tudi koristiti nepovratna sredstva?

Pokličite nas 080-35-90 ali pa izpolnite spodnji obrazec, na podlagi katerega vas bo kontaktiral naš svetovalec.

spletnaPOSTAJA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

*spletnaPOSTAJA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti spletnePostaje d.o.o.

Kontaktirajte nas