Spletna postaja - izdelava spletnih strani

Digitalna agencija Spletna postaja v letu 2023 praznuje jubilejnih 20 let

Agencija Spletna postaja v letošnjem letu praznuje okroglih 20 LET, na kar smo izredno ponosni.

Prva ideja je bila kot "seme", ki je po vseh teh letih zraslo v veliko "drevo" in kako lepo je opazovati, kako še vedno raste.

Sedaj nas je v ekipi že 18 rednih in več kot 7 zunanjih sodelavcev. Smo razvojno podjetje z veliko vizijo in vsakodnevno se trudimo zagotavljati najboljše možne digitalne rešitve za naše naročnike.

Okrogla obletnica naše digitalne agencije je odlična priložnost, da se ozremo v našo preteklost in naredimo pregled glavnih mejnikov, ki so zaznamovali naše dosedanje delovanje.

20 let

izkušenj

2000 +

uspešno zaključenih projektov

25 +

stalnih sodelavcev

Ozrimo se 20 let nazaj...

Pred dvajsetimi leti, natančneje leta 2003, se je pričela zgodba IT agencije, takrat poimenovane Celtic d.o.o., s ciljem pomagati podjetjem in organizacijam pri krepitvi njihove digitalne prisotnosti.

Super motivirana ekipa z močno željo, veliko idejo in razvito odlično digitalno rešitvijo, je iz garažnega startup podjetja počasi rastla, se izpopolnjevala in nabirala izkušnje v poslovnem svetu.

Prva spletna stran

Prva spletna stran je sledila trendom in izgledala sledeče (l.2003), objavljena je bila na domeni celtic.si. 

Na samem začetku smo poleg digitalnih rešitev za podjetja pokrivali tudi široko paleto IT in oblikovalskih storitev, od izdelave in oblikovanja CD ovitkov, različnih promocijskih materialov, oblikovanja letakov in izdelave celostnih podob – CGPjev.

Podjetja so se pred 20-imi leti bistveno več udeleževala raznih sejmov in fizičnih promocij ter na oseben način pridobivala nove prodajne kontakte.

Glavni kanali za promocijo storitev so bili povsem analogni kot npr. tiskani mediji, radijsko oglaševanje, sejmi in dogodki, direktni marketing (pošiljanje materialov po pošti, brošure in letaki).

Leta 2005 smo bili takrat še s Celtic d.o.o. prisotni na MOS sejmu v Celju.

Na sliki v sredini takratni direktor in soustanovitelj Marko Maher.

Splet je postajal vedno bolj aktualen...

Leta 2006 smo spremenili naziv podjetja Celtic d.o.o. v spletnaPOSTAJA d.o.o., agencija kreativnih idej.

Splet je postajal vedno bolj aktualen, skupaj s tem pa so se spreminjale tudi potrebe naših tedanjih naročnikov. Naš glavni fokus je bil, da se uspemo prilagoditi trgu in kaj hitro smo se usmerili v izdelavo spletnih mest in ostalih spletnih rešitev po meri.

Prvi produkti in tehnologija med leti 2004-2010+ je bila plod lastnega razvoja razvijalcev spletnePOSTAJE. Rešitve smo združili in poimenovali z imenom Mišboss. 

Mišboss rešitve so zajemale: CMS (uporabniku prijazen sloj čez bazo), sistem za kreiranje spletnih strani, sistem za kreiranje potnih nalogov in sistem za e-novice.

V spletniPOSTAJI smo ubrali pot lastnega razvoja, v naše produkte smo od nekdaj vlagali veliko znanja, časa in izkušenj s ciljem, da bi našim naročnikom pomagali izboljšati poslovanje in spletno prisotnost.

Spletne strani takrat seveda še niso bile prilagojene za mobilne naprave, primer iz leta 2005 je:


Na splet smo kmalu začeli dodajati še različne slike in oblikovane bannerje:


Rast ekipe...

Z leti je raslo povpraševanje po naših storitvah ter posledično tudi število sodelavcev. 

Že od nekdaj je bila pomembna povezanost in skladnost ekipe, zato smo se redno družili tudi na najrazličnejših teambuildingih in poletnih piknikih.

Skupaj z rastjo ekipe smo se razvijali in učili tudi mi. Vsako možnost za dodatno izobraževanje in pridobivanje novih znanj in izkušenj, smo sprejeli z nasmehom in odprtimi rokami. Od nekdaj smo pripravljeni na nove izzive in venomer se trudimo, da bi bili še boljši.Malce smo tudi pobrskali po spominu Web-archiva in našli naše spletne strani:

2005

2008

2016

Prvi novi prostori in svež veter v krilih mlade ekipe

Spletna postaja je v začetku leta 2006 kupila lastne poslovne prostore na Letališki 33 v Ljubljani, kjer smo si uredili nove, udobnejše pisarne ter dve sejni sobi, namenjene sestankom in izobraževanjem z naročniki.

Na sliki dogodek otvoritve prvih poslovnih prostorov agencije.


RTV SLO nas je povabila tudi v podjetniško oddajo Prava ideja!


Svoje znanje in izkušnje smo delili in predajali na različnih konferencah, dogodkih in seminarjih, katere smo organizirali v okviru spletnePOSTAJE.

Booster - začetek digitalnih presežkov

V začetku maja 2011 (1.5.2011) smo predstavili novost na slovenskem trgu - oblikovali smo inovativen, intuitiven, napreden, izredno zmogljiv in hkrati enostaven produkt, ki smo ga poimenovali Booster. Služil je kot zanesljiv celovit sistem za učinkovito poslovanje manjših in srednjih podjetij.

Na tem sistemu so delovale spletne strani, spletne trgovine, orodje za e-novice in druge spletne aplikacije, ki smo jih z našimi naročniki izdelali v preteklih letih. 

Spletne rešitve Booster

Pod imenom Booster smo združili produkte E-commerce sistem + sistem za delo z računi, sistem za delo z naročniki (CRM), sistem za upravljanje s projekti, sistem za e-novice.

Slogan boosterja:   »Vse za vaše učinkovito poslovanje. Enostavno. Organizirano. Povezano. Kadarkoli. Kjerkoli.«

Znanje ekipe spletnePOSTAJE pa ni ostalo le znotraj Slovenije, vendar smo našo pot poizkusili tudi izven naših meja, natančneje v Bruslju.

Na v Belgiji ustanovljeno podjetje Webcell smo prenesli znanje in tehnologijo. Od avgusta 2010 dalje smo vzpostavili prodajno in svetovalno ekipo, prenesli informacijski sistem in dosegli prve prodajne in implementacijske uspehe. Izvedbo projektov smo v celoti izvajali v Sloveniji in nudili ustrezno strokovno podporo naši prodajni ekipi v Belgiji.

V letu 2015 smo na slovenski trg lansirali Vipster - mobilni program zvestobe za ponudnike storitev za fizične stranke. Aplikacija ponudniku pomaga zgraditi bazo strank in z njimi redno komunicirati ter s tem povečati prodajo, strankam pa zagotoviti boljšo storitev in posebne ugodnosti za njihovo zvestobo.

Pomemben mejnik - nova celostna podoba agencije

Skupaj z rastjo podjetja se je pojavila tudi potreba po osvežitvi celostne podobe agencije, še posebno logotipa. 

Novi logotip je simbol podjetja, ki je vedno v koraku s časom in je prepričano v svojo prihodnost. V 2018 smo uspešno prenovili našo spletno stran.

Želeli smo utrditi našo pozicijo v digitalu, kar nam je tudi uspelo.

Nova celostna podoba

Spletna stran je postala bolj čista in pregledna, s poudarki na digitalnih storitvah, ekipi in projektih / referencah. Belo ozadje, na katerem se subtilno premikajo liki, ki so gradniki naše zgodbe. Ekipa je izpostavljena in postavljena v ospredje, na ogled pa so tudi uspešno zaključeni projekti, ki jih obiskovalec strani lahko filtrira po namenu.

Preprosto, a vendar zelo dovršeno spletno mesto, z veliko ljubezni za podrobnostih.

V tem obdobju smo postali tudi partner moderne in prilagodljive odprtokodne rešitve October CMS, na katerem smo zasnovali naš razvoj in zasnovo novega generika, na katerem sedaj izdelujemo vsa spletna mesta.

Nova prelomnica - leto 2019

Selitev v večje, modernejše prostore v osrčju BTC v Ljubljani

Hitra rast podjetja je pomenila, da prejšnji prostori niso več dovolj veliki in niso zadostovali našim potrebam. Stene starih pisarn so postale pretesne, sodelovanje in komunikacija med zaposlenimi pa je postala zaradi prostorske stiske precejšen izziv. Vedeli smo, da je ponovno čas za spremembo.

Edini smiseln korak je bil iskanje novih, večjih in bolj odprtih pisarn, katere bodo odražale naše poslanstvo in vizijo, obenem pa bi prostor nudil udobno okolje za naše zaposlene. Po dolgotrajnem iskanju smo končno našli prostor, ki nam je takoj dal občutek, da je to tisti "ta pravi" prostor. 

Ključna prednost je bila tudi ta, da smo pisarne lahko v celoti prilagodili našim potrebam in naravi dela. 

Po pol leta popoldne predanosti in mnogih kreativnih detajlih naše Urške, smo se leta 2019 končno preselili v popolnoma prenovljene, svetle, odprte in zelene pisarne, locirane na Beograjski 4 – BTC.

Digitalne nagrade

V zadnjih letih smo prejeli kar nekaj potrditev za naše izvrstno delo, nagrade za uspešne digitalne projekte, katere so za nas potrditev, da delamo srčno, strokovno ter smo na pravi poslovni poti.

30 + digitalnih nagrad

Od digitalni nagrad na slovenskem trgu npr. WEBSI, DIGGIT in NETKO tekmovanj, do posebnih omemb v tujini npr. CSS Design Awards, Awwwards – Best Web Design Trends in mnogih ostalih tekmovanjih.

Najbolj veseli pa smo zagotovo vseh naših zadovoljnih naročnikov, ki so ponosni na sodelovanje z nami in nas z veseljem priporočajo svojim znancem. 

Pregovor "Dober glas se širi v deveto vas" poudarja pomembnost našega digitalnega ustvarjanja, pozitivnega ugleda in izvrstnih odnosov med sodelavci.

Ključni dosežki in cilji za prihodnost

Agencija Spletna postaja ponuja široko paleto digitalnih storitev, vključno z izdelavo spletnih mest, spletnih trgovin, B2B portalov in projektov po meri naročnika.

  • Do danes smo izdelali več kot 2.000 spletnih mest in spletnih trgovin
  • Prejeli številne nagrade za svoje delo in lasten razvoj
  • Postali smo ena izmed vodilnih razvojnih spletnih agencij v Sloveniji

Naši cilji za prihodnost
  • Tudi v prihodnje želimo pomagati podjetjem in organizacijam pri krepitvi njihove digitalne prisotnosti ter jim pomagati, da bi bili na spletu kar se da uspešni
  • Ponujati najboljše možne tehnološke rešitve, po najnovejših digitalnih trendih
  • Ostajati ena od močnejših razvojnih agencij v Sloveniji


Največja zahvala gre seveda naši srčni ekipi, dragim naročnikom in poslovnim partnerjem, ki nam že dolga leta izkazujejo zaupanje in podporo.

Veselje in neustrašnost do novih izzivov, predanost in optimizem ter samozavest v uspeh so pomembni dejavniki za našo prihodnost in ne dvomimo, da nas čaka izredno lepa prihodnost.

Gaj Capuder, direktor Spletne postaje

Gaj Capuder, direktor Spletne postaje

"Ob tej posebni priložnosti se želim zahvaliti vsem, ki so v preteklih 20 letih sooustvarjali našo skupno pot, od prvih korakov, do prvih projektov in do vseh naših skupnih dosežkov.

Naš cilj bo tudi v bodoče pomagati podjetjem in organizacijam graditi močno digitalno prisotnost in hkrati slediti najnovejšim digitalnim trendom.

Naj se naša pot nadaljuje s pozitivno energijo, inovacijami ter uspehi.

Skupaj gradimo prihodnost digitalnega sveta!"

Pridružite se nam na naši poti

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh