Želite prodati več v vaši spletni trgovini? 


Spodaj predstavljamo predloge, ki bodo vašo spletno trgovino dvignili na še višjo raven in omogočili, da izstopate med konkurenti.


Prihaja Black Friday in novoletni prazniki. Zdaj je pravi čas, da posodobite in nadgradite vašo spletno trgovino z aktualnimi trendi, ki bodo pripomogli k povečanju prodaje ter boljši vidnosti.


1. QR kode na predračunu

QR kode so »in«! Kupcu, ki izbere način plačila po predračunu, se po oddanem naročilu prikaže zahvalna stran, na kateri se nahajata UPN obrazec in QR koda. S to nadgradnjo kupcu omogočite boljšo uporabniško izkušnjo, saj lahko hitreje zaključi proces, brez da bi vstopil v svoj mailbox po podatke za plačilo.

*Kupec še vedno prejme UPN obrazec in QR kodo tudi na e-mail.

Povpraševanje

2. Leanpay – obročno plačilo

Prodajate dražje izdelke od 50 EUR? Z integracijo Leanpay plačilnega sistema kupcem olajšajte nakupno odločitev in jim omogočite nakup oz. plačilo na obroke. 

Kako deluje Leanpay? 

1.    Kupec ob zaključku naročila izbere Leanpay plačilo.

2.    Nato je preusmerjen na aplikacijo Leanpay, kjer nakup razdeli na do 24 obrokov.

3.    Za zaključek vnese svoje podatke in počaka na odobritev obročnega odplačevanja, ki ne traja dlje od 4 minut.

Dodatek: kalkulator obrokov, ki se nahaja ob vsakem izdelku.  Na strani produkta se poleg cene izpišejo še možnosti plačila na obroke -  število obrokov x vrednost obroka v evrih.

Povpraševanje


3. "Bundles" - Ob nakupu enega ali več izdelkov prejmete zadnjega gratis

Enostaven modul v urejevalniku omogoča, da preprosto določite kombinacije izdelkov. Ko kupec doda izdelek/izdelke, ki so označeni, v košarico, se tja avtomatično doda tudi izdelek, ki je gratis/darilo.

Povpraševanje

4. Valu - pametna denarnica

Možnost plačila z aplikacijo oziroma pametno denarnico VALÚ. Namesto bivše Monete je mobilnim uporabnikom zdaj na voljo VALÚ, katerega glavna prednost je, da se strošek nakupa obračuna na naslednjem mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.  

Povpraševanje

5. Sistem za vračilo izdelkov v spletni trgovini

Si želite olajšati reklamacijski postopek in obdržati zadovoljnega kupca? Kupec ima ob prijavi v spletno trgovino na svojem profilu možnost ogleda vseh svojih preteklih naročil. Pri naročilih, ki so legitimna za vračilo izdelkov (npr. v določenem časovnem obdobju - 14 dni po opravljenem nakupu), se poleg naročila prikaže možnost vračila izdelkov. Ob kliku na to možnost, se odpre vsebina naročila, kjer si kupec na seznamu izdelkov lahko izbere, katere izdelke želi vrniti (nezadovoljstvo, ...) ali pa zamenjati (napačna konfekcijska št., ...) in število izdelkov za zamenjavo (če je kupil 2 enaka izdelka, lahko enega vrne oz. zamenja).

Če se kupec odloči za postopek vračila, mora za vsak vrnjeni izdelek izbrati razlog za vrnitev in/ali ga dopolniti s komentarjem. Po zaključenem postopku za vračilo, se v spletni trgovini ustvari "Vračilo", ki v administraciji spletne trgovine deluje podobno kot "Naročilo", le da v tem primeru obvešča lastnika spletne trgovine, katere izdelke želi kupec vrniti/zamenjati, kar bistveno olajša proces vračil (porabite manj časa za reklamacije).

Med postopkom se kupcu generira tudi PDF datoteka, na kateri so podatki za naslovnika paketa (spletna trgovina) in podatki o pošiljatelju (kupcu) - kupec PDF enostavno natisne na papir (ali nalepko) in ga nalepi na paket, v katerega zavije izdelke za vrnitev. 

V primeru zamenjave izdelka (zaradi npr. napačne konfekcijske številke) se lahko kupcu ponudi tudi promocijska koda, ki omogoča brezplačno dostavo, ali pa npr. zaradi zavrnitve izdelka (nezadovoljstvo s kvaliteto), se kupcu lahko izpiše opravičilo in ponudi npr. promocijska koda za 10% popust na celotno naslednje naročilo. Možnosti je veliko in se lahko prilagodijo željam naročnika.

Povpraševanje

6. Seznam želja – wishlist ❤️

Naj noben izdelek ne utone v pozabo! S to nadgradnjo spletne trgovine si lahko kupci ustvarijo svoj seznam želja - to so izdelki, ki jih zanimajo, a jih v danem trenutku še ne želijo kupiti.

V tem primeru se na strani, po navadi poleg ikone košarice, doda ikona srček, ki ponazarja seznam želja. 

Izdelek lahko kupec enostavno doda na seznam tako, da klikne na srček, ki se prikazuje ob izdelku. S klikom na ikono srček, ki se nahaja poleg košarice, pa se kupcu odpre nabor izdelkov, ki jih je dodal v seznam želja. Iz seznama jih lahko odstrani ali doda v košarico, kjer potem zaključi nakup. Pomembno pri tej nadgradnji je tudi to, da se seznam želja shrani le pri prijavljenih uporabnikih.

Povpraševanje

7. Košarica povpraševanj

Košarica povpraševanj kupcu omogoča, da lahko vse izdelke v košarici naroči ali pa zanje odda povpraševanje.

Povpraševanje

8. Personalizacija izdelkov izdelek

Odlična in enostavna rešitev za personalizacijo izdelka, npr. tisk na tekstil. Kupec iz računalnika naloži datoteko, le-ta pa se prikaže tudi v povzetku košarice in košarici, kar zagotavlja večjo preglednost.

Povpraševanje

9. Vavčerji

Idealno za pospeševanje prodaje! Kupci in potencialni kupci lahko na različne načine pridobijo vavčer spletne trgovine - npr. preko oglasnih akcij, priporočil, vrnitve izdelka ali celo nakupa "darilnih kartic". Vavčer ima zapisano vrednost, ki jo lahko kupec poljubno vnovči. Kupcu ni potrebno celotnega vavčerja vnovčiti v enem nakupu temveč ga lahko porabi v več nakupih (npr. kupec ima vavčer za 100 €; opravi prvi nakup za 70 €, na vavčerju ostane še 30 €; v drugem nakupu za 50 € porabi preostanek vavčerja in doplača še 20 €). Pri uporabi vavčerja obstaja tudi več možnosti za nadgradnjo, npr. vavčer se lahko uporablja samo za poštnino ali samo za izdelke ali oboje; lahko se celo določi za katere produkte, skupine ali sklope produktov se vavčerji lahko koristijo, če naročnik ne želi, da se lahko koristijo za vse izdelke v spletni trgovini.

Kupec lahko v spletni trgovini na svojem profilu spremlja stanje svojih vavčerjev, hkrati se mu ob nakupu v košarici vedno ponudi tudi koriščenje vavčerjev. Uredimo lahko tudi periodično (npr. vsak mesec) obveščanje o neporabljenih vavčerjih kupca prek e-maila in ga s tem motiviramo k nakupu. Sistem lahko nadgradimo tudi tako, da lahko kupec A svoj vavčer poljubno prenese na drugega potencialnega kupca B, ki se mu pošlje e-mail s povabilom v spletno trgovino, kjer ga čaka vavčer za X EUR vrednost, ki ga je prejel v dar od uporabnika A.

Povpraševanje

10. Darila vezana na promo kodo

Motivirajte kupce z darili! Lastnik spletne trgovine lahko določi produkt (ali več njih), ki delujejo kot darila za kupce - hkrati mora določiti tudi pogoje, pod katerimi se kupcu v košarico avtomatsko doda darilo. Ti pogoji so lahko:

  • presežen znesek (ko znesek košarice preseže X EUR vrednost, se v košarico avtomatsko doda darilo; če znesek pade pod X EUR vrednost, se avtomatsko odstrani)
  • promocijska koda (ki jo kupec vpiše v košarici in v košarico se avtomatsko doda darilo)
  • promocijska koda + presežen znesek (oba pogoja morata biti izpolnjena)

Povpraševanje

11. Količinski popusti 

Naj kupci potrošijo več! Nadgradnja omogoča, da se kupcu pri nakupu večje količine oz. večjega zneska obračuna dodaten popust.

V adminu določimo celotno lestvico količinskih popustov, ki se nato avtomatsko obračuna v košarici spletne trgovine. Lestvico določimo po principu: spodnja in zgornja meja skupnega zneska naročila in nato še vrednost popusta v odstotkih za definiran razpon. Npr. od 50 € do 100 €, popust v višini 10 % - popust velja za vsa naročila, katerih končni znesek je med 50 € in 100 €. Lestvica se nato lahko nadaljuje po enakem principu, torej od 100 € do 150 €, popust v višini 15 %, itd.

Povpraševanje

12. Rok dostave 

Nič več nezadovoljnih klicev zaradi prepozne dostave! Nadgradnja omogoča nastavitev roka dostave za posamezn izdelek. 

Primer:

  • ko izdelek ne bo na zalogi, bo izpisan rok dostave npr. 7 - 12 dni,
  • ko bo izdelek na zalogi, bo izpisan rok dostave 1 delovni dan.

Povpraševanje


13. Integracija s sistemom za e-mail obveščanje

Omogoča avtomatski prenos newsletter prijav uporabnikov iz spletne strani v bazo. Podpiramo naslednje sisteme: Mailchimp, Klaviyo, Mailerlite, E-prvak, itd.

PovpraševanjeTu smo za vas!

Že vidite, kje vse bi bilo dobro nadgraditi vašo spletno stran? Z veseljem vam svetujemo in pomagamo poiskati prave rešitve. 

Pišite nam na prodaja@spletna-postaja.com ali nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080-35-90.