Spletna postaja - izdelava spletnih strani
Hermi: kako strelovodno opremo prodati skandinavskim partnerjem?
ŠTUDIJA PRIMERA KORPORATIVNA SPLETNA STRAN - B2B SISTEM:

Hermi: kako strelovodno opremo prodati skandinavskim partnerjem?

Spletna stran hermi.si

Datum objave bloga: 16.10.2023

Napredna platforma po meri

V podjetju Hermi razvijajo in upravljajo štiri proizvodne programe: programa strelovodov in prenapetostne zaščite, program kabelskih nosilcev in program konstrukcijskih sistemov. V 35 letih so uspešno zaključili že preko 115.000 projektov po celem svetu, ponujajo lasten razvoj, lastno proizvodnjo in celovito rešitev.

Za Hermi smo izdelali korporativno spletno mesto, ki je povezano s po meri razvitim B2B portalom za naročanje partnerjev.

Korporativna spletna stran, povezana z B2B sistemom:

  • načrtovanje
  • oblikovanje
  • programiranje
Napredna platforma po meri Napredna platforma po meri
115.000+ opremljenih objektov
10000 +

različnih izvedb izdelkov

35 let

inovacij

18 mio

letnega prometa

Posebnosti projekta
Spletno mesto, povezano z B2B sistemom

Posebnosti projekta

Hermi ima široko mrežo partnerskih naročnikov, predvsem po bližnjem delu Evrope (Balkan, Avstrija, Nemčija). Za razširitev partnerskih vezi pa je bilo potrebno, predvsem partnerjem iz Severnih držav, omogočiti digitaliziran proces naročanja 24/7

Pomembno je bilo partnerjem prikazati realno stanje zalog, omogočiti dostop do dokumentacije, naročil ter hitrejše in enostavnejše naročanje.  

Skladno s tem se je pojavila potreba po B2B partnerskem portalu, za kar smo poskrbeli v Spletni postaji, kjer smo izdelali moderno korporativno spletno mesto, ki povečuje ugled podjetja, predstavlja podjetje novim oz. bodočim partnerjem, oz. širši javnosti, vse to pa smo povezali z naprednim B2B sistemom po meri.

Projekt se razvija po korakih, izpostavili pa bi nekaj zanimivosti:

1
Širok nabor artiklov

Na voljo je več kot 5.000 produktov, ki so na voljo v več kot 10.000 izvedbah. Prikaz smo optimizirali z atributi, s čimer smo dosegli pravilno prikazovanje filtrov, kombinacije se ne podvajajo, prav tako se pravilno prikazujejo vsi opisi izdelkov. Sistem je optimiziran, nalaganje strani pa je zelo hitro, kljub obsežnosti podatkov. 

2
Različice: cene, skladišča in države

B2B portal je povezan z ERP sistemom SAOP, s katerim so sinhronizirane cene, zaloge in naročila. Avtomatizacija je namreč pri tako velikem obsegu poslovanja ključnega pomena. Urejenih je kar nekaj zanimivih nadgradenj SAOP povezave, vezanih na različne cenike in popuste, različne države in skladišča...

3
Povezovanje partnerjev s potniki

V B2B sistemu smo prilagodili tudi del za spodbujanje in povečanje prodaje – vsak potnik ima dostop do dodeljenih partnerskih podjetij in tako  lahko spremljaja evidenco naročil ali in odda naročilo v njihovem imenu. Ta funkcionalnost je dobrodošla predvsem v fazi uvajanja partnerjev v uporabo B2B sistema.

Povezava s Saop in PIM

Povezava s in PIM

Kot osnovo smo najprej iz SAOP v PIM (=centraliziran zbirnik podatkov) uvozili produkte po skupinah, katere lahko ekipa Hermi sproti posodablja, ureja, jim dodaja dodatne informacije, ipd. Nato oplemenitene produkte iz PIM uvozimo v naš B2B sistem, kjer jih prikažemo kot urejene, vsebinsko bogate elemente.

Začnimo uspešno zgodbo

Novice in dokumentacija za partnerje

Ločeno od korporativne spletne strani se lahko v B2B sistem dodajajo novice in dokumentacija, ki ni namenjena za širšo javnost, temveč le za partnerje. S tem imajo partnerji dostop do “VIP” informacij.

Novice in dokumentacija za partnerje
"VIP" informacije
Povezava B2C in B2B

Povezava B2C in B2B

Pomembno je, da ob iskanju preko brskalnika Google nekdo, ki vpiše ključno besedo, najde ustrezne rezultate. Tako je bilo zelo pomembno, da Hermi svojih izdelkov ne skrije, ampak so določene informacije na voljo širši javnosti.

Tako sta B2C in B2B v veliki meri povezana, s to razliko, da B2B vsebuje obširnejše opise produktov in storitev, cene le teh pa niso vidne brez prijave.


Ekipa, specializirana za spletna mesta in B2B sisteme

Roman Krušič

senior svetovalec za spletne rešitve

Z enim izmed najmočnejših digitalnih razvojnih oddelkov v Sloveniji vam pomagamo, da učinkovito dosežete poslovne cilje. Z našo ekipo si zagotovite celostno storitev na enem mestu: od načrtovanja, razvojnega procesa, kot tudi popolno podporo po objavi projekta.

Zagotavljam vam hiter odziv, zanesljivost in tehnično brezhibnost.

Vas zanima več?

Vsaka podjetniška zgodba je drugačna in unikatna.

Oglasite se na kavi in začnimo uspešno digitalno zgodbo!

Pošljite povpraševanje

Ime mi je in delam v .
Zanima me .
Želim, da me pokličete na ali pa mi pišite na .

Naj dodam še to:
*Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. * Spletna postaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Spletna stran za zaščito uporablja Googlovo storitev reCAPTCHA za katero velja Googlov pravilnik o zasebnosti.
Duol: kako z inovativno spletno stranjo do me...
Nazaj na seznam
PasjaHrana.net: kako je največja slovenska tr...

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh