Spletna postaja - izdelava spletnih strani
PasjaHrana.net: kako je največja slovenska trgovina pasje prehrane migrirala na October CMS
ŠTUDIJA PRIMERA SPLETNE TRGOVINE:

PasjaHrana.net: kako je največja slovenska trgovina pasje prehrane migrirala na October CMS

Spletna trgovina pasjahrana.net

Datum objave bloga: 29.09.2023

Spletna trgovina po meri

Spletna trgovina PasjaHrana.net je ena večjih slovenskih spletnih trgovin za hišne ljubljenčke. V ponudbi imajo več kot 4.500 izdelkov za pse, mačke, kunce, ptice, dihurje in ostale male glodavce. Ekipo sestavljajo veterinarji in ljubitelji živali, ki kupcem ponujajo celostne in strokovne nasvete.

Za PasjaHrana.net smo izdelali moderno spletno trgovino, ki je povezana z računovodskim sistemom Vasco, kupci pa so vključeni v lojalnostni sistem. 

Celovita izvedba:

  • Načrtovanje
  • Oblikovanje
  • Programiranje
Spletna trgovina po meri Spletna trgovina po meri
4.500+ izdelkov
4500 +

različnih izdelkov

20 %

povečanje prodaje v novi trgovini

90 %

obiska preko mobilnih naprav

Zakaj se je PasjaHrana.net odločila za prenovo spletne trgovine?
Izpopolnjena spletna trgovina

Zakaj se je PasjaHrana.net odločila za prenovo spletne trgovine?

PasjaHrana.net je ena večjih spletnih trgovin za male živali, z dolgoletno tradicijo in zvesto bazo naročnikov. Skupaj z rastjo podjetja se je pojavila želja po bolj izpopolnjeni spletni trgovini, velik razlog za spremembo pa je bil tudi visok mesečni strošek vzdrževanja prejšnje tehnologije. Glavni izzivi so bili:

  • Migriranje iz tehnologije Shopify na October CMS
  • Izboljšanje uporabniške izkušnje
  • Moderen in sodoben design
  • Povečanje hitrosti in zmogljivosti spletne trgovine
  • Uvedba in optimiziranje avtomatizacije  
  • Prenova Sistema zvestobe strank “Pasje točke” in integriranje v nakupovalni proces

Glavne posebnosti projekta:

1
Moderen design z mega menijem

V spletni trgovini je na voljo več kot 4500 različnih izdelkov, ti pa so na voljo v različnih izvedbah oz. verzijah. Uporabniška izkušnja je optimizirana in prilagojen tako, da kupec preko mega menija hitro in enostavno najde željeni izdelek. Nakupni proces je uporabniku prijazen.

2
Uporabniku prijazen nakupni proces

Spletna trgovina uporabnikom ponuja napreden uporabniški profil, ki vključuje zgodovino naročil, sledenje naročilu, spremljanje stanja točk zvestobe, posodobitve statusa naročila v realnem času, možnost vračila izdelkov itd. Uporabniški profil je prilagojen posameznemu kupcu.

3
Odzivni dizajn, s poudarkom na mobilnih napravah

Spletno trgovino PasjaHrana.net kar 90% kupcev obiskuje preko pametnih telefonov. Velik poudarek smo zato namenili prilagoditvi spletne trgovine za ogled na vseh napravah: večjih zaslonih, tablicah in pametnih telefonih.

4
Dodelana predstavitev izdelkov

Poleg osnovnih podrobnosti, kot so cena, opis in slike, smo izdelke opremili še z dodatnimi informacijami in navodili. Dodatno je na voljo tudi izbor ugodnejšega pakiranja v večjih količinah, pri vsakem izdelku pa je navedena tudi informacija o točkah zvestobe.

5
Funkcionalnost "Obvesti me"

Ko izdelek ni na zalogi, vendar je še vedno aktiven, se lahko zainteresirani uporabniki prijavijo s svojimi e-poštnimi naslovi in sistem jih bo avtomatsko obvestil, ko bo zopet na zalogi.

6
Ocene in mnenja kupcev

Dobre ocene in mnenja realnih kupcev povečajo zaupanje v spletno trgovino in pripomorejo k odločitvi za nakup izdelka. Po nakupu v spletni trgovini PasjaHrana.net kupci dobijo povezave, da sporočijo svoje mnenje, priložijo lahko tudi slike.  Pred dokončno objavo se mnenje preveri in odobri pri administratorju.

Ostale zanimivosti:

Profili hišnih ljubljenčkov

Profili hišnih ljubljenčkov

Pri naročnikih zelo priljubljena funkcionalnost je profil hišnjih ljubljenčkov, kjer imajo v svojem uporabniškem računu pregled vseh svojih živalih, njihovi podatki (npr. rojstni dan, imena, slike,..). Klaviyo tukaj  doda “piko na I”, saj ob rojstnem dnevu avtomatično pošlje voščilnico.

Sistem zvestobe “Pasje točke”

Sistem zvestobe “Pasje točke”

Ob prenovi spletne trgovine smo dali velik podarek premišljenemu in posodobljenemu sistemo zvestobe. Kupci ob nakupih zbirajo točke, ki omogočajo posebne popuste. Sistem ohranja lojalnost kupcev, hkrati pa zmanjšuje stroške za pridobivanje novih kupcev.

Integracija sistema Klaviyo

Integracija sistema Klaviyo

Klaviyo omogoča vrsto funkcionalnosti, ki PasjaHrana.net omogočajo spremljanje marketinšnkih aktivnosti v realnem času. Nekaj primerov je: ogled aktivnosti na spletni trgovini, pregled vseh ogledanih produktov, opravljenih nakupov, oddanih naročil,…

Podstran “akcije”

Podstran “akcije”

Na tej podstrani so zbrani vse izdelki, ki so trenutno v akciji. Kupci imajo tako na pregleden način zbrane vse promocijske izdelke, PasjaHrana.net pa s tem tudi pospešuje prodajo.

Podstran “Blagovne znamke”

Podstran “Blagovne znamke”

Podstran omogoča izbor in prikaz izdelkov po določeni blagovni znamki. Kupci znamke filtrirajo po abecedi in raziskujejo raznoliko ponudbo na enostaven in uporabniku prijazen način.

Podstran “Pasme psov”

Podstran “Pasme psov”

Ta pristajalna stran se je izkazala za zelo priljubljeno in pogosto obiskano. Kupci lahko najdejo zanimive informacije o različnih pasmah psov, o njihovih lastnostih in potrebah.

Blog

Blog

Podstran vsebuje zanimive vsebine, kjer kupci najdejo različne novosti, novičke in preverijo aktualne tematike. Blog je tudi odlično orodje za izboljšanje organske pozicije spletne trgovine (SEO optimizacija).

Povezava z Vascom

Povezava z Vascom

Obojestranska povezava z ERP Vasco omogoča nemoteno prenašanje ključnih podatkov - od zaloge in cen do naročil in njihovih trenutnih statusov, skupaj s hitrim izmenjevanjem pomembnih dokumentov.

Začnimo uspešno zgodbo

Posebnosti programa zvestobe

Program zvestobe je zasnovan na strategiji vključevanja strank in nagrajuje vsak nakup. Z vrsto ugodnosti in različnih popustov je PasjaHrana utrdila pozicijo najmočnejšega na trgu, ter še povečala število registriranih strank.

Nekaj ključnih točk, ki smo jih upoštevali pri izvedbi Programa zvestobe je:

  • Enostavnost uporabe: Točke se med nakupom koristijo na enostaven način.
  • Kreiranje točk: Kupec prejme točke ob vsakem. Sistem avtomatično upošteva naslednje:
    • Točke potečejo po šestih mesecih neaktivnosti.
    • Samodejna obvestila so poslana uporabnikom: tri tedne pred, en teden pred in en dan pred iztekom točk.
  • Enostavno urejanje: Administrator ima možnost ročnega urejanja točk za posameznega kupca. 
  • Sinhronizacija s transakcijami: Nakupi z načinom plačila po povzetju ali po predračunu se ročno posodobijo s točkami.
  • Vračila in spremembe: Administrator ročno spremeni točke v primeru vračila izdelka. Vsaka sprememba je zabeležena z opombo, kar omogoča preglednost zgodovine.  
  • Spodbujanje interakcije: V primeru oddanega menja stranke prejmejo točke zvestobe. Če priložijo tudi slike, se točke zvestobe še povečajo. 
  • Profili ljubljenčkov: Po izpolnjenem profile ljubljenčka, kupci prejmejo dodatne točke. 
  • Obdarovanje in deljenje: Točke je možno kot darilo poslati drugim uporabnikom, lahko pa se jih tudi daruje v zavetišče.
Posebnosti programa zvestobe
Program zvestobe
Zakaj je PasjaHrana.net zamenjala Shopify z October CMS?

Odločitev za prehod iz platforme Shopify na October CMS je bila strateška odločitev, k temu je botrovala predvsem želja po rasti spletne trgovine v prihodnje.

Začnimo uspešno zgodbo
1
Hitrost spletne trgovine

V današnjem digitalnem okolju je hitrost ključnega pomena za uspešnost prodaje v spletnih trgovinah. Ko se je PasjaHrana.net širila na nove trge, je postala potreba po hitrem delovanju spletnega mesta še toliko bolj pomembna. October CMS se je izkazal kot super rešitev s svojo prilagodljivostjo in zmogljivostjo optimizacije, ki nam je omogočila natančno prilagajanje in izboljšanje časov nalaganja. To je zagotovilo nemoteno izkušnjo nakupovanja za stranke, ne glede na njihovo lokacijo – kar je bil pri Shopify velik izziv.

2
Prilagajanje lokalnim trgom

Upravljanje mednarodnih trgov prinaša edinstvene izzive, zlasti pri prilagajanju različnim regionalnim preferencam. October CMS je ponujal prednost lokalnih prilagoditev, vključno z implementacijo "državne predora". Ta funkcija je prilagajala vsebine in izkušnje na podlagi geografskega položaja stranke, raven prilagoditve, ki je bila težko doseči s Shopifyjem.

3
Znižanje visokih mesečnih stroškov vzdrževanja

Shopifyjevi mesečni stroški vzdrževanja in provizij so dobro znani, stroški lahko zelo omejujejo rast spletne trgovine. October CMS je omogočil zmanjšanje stroškov, s tem pa PasjaHrana.net kupcem v spletni trgovini ponudi nakupe po bistveno bolj ugodnih cenah.

4
Prilagajanje funkcionalnosti

Vsako podjetje ima posebne zahteve, ki zahtevajo prilagodljivost. Shopify velikokrat te prilagoditve omejuje, oz. ne omogoča izvedbo vseh želja. October CMS je sedaj odprl neskončno možnosti prilagoditev – v PasjaHrana.net smo tako kategorizirali izdelke po večih spremenljivkah, nadgradili smo program zvestobe in prilagodili uporabniško izkušnjo, da se popolno ujema s podobo blagovne znamke PasjaHrana.net.

5
Izogibanje prednastavljenim modulom

Čeprav Shopify ponuja obsežno trgovino z aplikacijami, lahko to privede do uporabe samo v naprej določenih modulov.  V October CMS pa se lahko module spremeni za posamezen projekt, s čimer smo lahko funkcionalnosti prilagodili in nas ni omejevala nobena prednastavljena rešitev.

6
Visoke zmogljivosti OctoberCMS

October CMS je vsestranska rešitev. Za razliko od Shopifyja, ki se fokusira predvsem na module spletnih trgovin, je October CMS središče celostnih funkcionalnosti – od informacij, bloga in ostalih podatov, ki se enostavno urejajo preko urejevalnika vsebin.

Izjava naročnika

Tadej Krek

direktor podjetja PasjaHrana.net

Projekt je bil zelo uspešen in veseli nas, da smo izbrali agencijo Spletna postaja. Nova spletna trgovina PasjaHrana.net je zaznamovana z modernim in uporabniku prijaznim dizajnom, enostavnim CMS urejevalnikom ter optimizirano hitrostjo spletnega mesta. Kar pa nam je najpomembnejše – s strani kupcev dobivamo same pozitivne komentarje.

Ponosno lahko rečemo, da smo vodilni prodajalec hrane za hišne ljubljenčke v naši regiji.

Vas zanima več?

Vsaka podjetniška zgodba je drugačna in unikatna.

Oglasite se na kavi in začnimo uspešno digitalno zgodbo!

Pošljite povpraševanje

Ime mi je in delam v .
Zanima me .
Želim, da me pokličete na ali pa mi pišite na .

Naj dodam še to:
*Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. * Spletna postaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Spletna stran za zaščito uporablja Googlovo storitev reCAPTCHA za katero velja Googlov pravilnik o zasebnosti.
Hermi: kako strelovodno opremo prodati skandi...
Nazaj na seznam
Marchiol: kako je ponudnik električne opreme...

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh