Spletna postaja - izdelava spletnih strani
Marchiol: kako je ponudnik električne opreme digitaliziral dobavo elektromateriala?
ŠTUDIJA PRIMERA B2B SISTEMA:

Marchiol: kako je ponudnik električne opreme digitaliziral dobavo elektromateriala?

Spletna stran marchiol.si

Datum objave bloga: 28.09.2022

Platforma po meri

Marchiol B2B platforma po meri omogoča partnerjem 24/7 naročanje, vpogled v cene in zaloge več kot 30.000 izdelkov.

Marchiol je že več kot šestdeset let eden največjih in najbolj naprednih ponudnikov elektroinštalacijskega materiala v tem delu Evrope. Kot priznan specialist za trženje izdelkov s področja elektrotehnike in elektronike ponuja napredne in inovativne rešitve za dom in industrijo.

Za Marchiol smo izdelali korporativno spletno mesto, ki je povezana s po meri razvitim B2B portalom za naročanje partnerjev. 

Celovit B2B sistem:

  • načrtovanje
  • oblikovanje
  • programiranje
Platforma po meri Platforma po meri
30.000+ izdelkov
30000 +

različnih izdelkov

52 mio

letnega prometa

1.4 s

hitrost spletne strani

Posebnosti projekta
Razvoj učinkovite B2B rešitve

Posebnosti projekta

Marchiol ima široko mrežo partnerskih naročnikov, ki naročajo izdelke za nadaljnjo prodajo ali aktivne projekte. Na prvem sestanku za digitalizacijo poslovanja, so njihovi prodajniki prejemali naročila preko telefona, e-pošte, faksa, Excela, Worda ali na navaden papir. Težave, ki so se pojavljale, so bile predvsem počasnost, napake in vezanost na delovni čas (zunaj delovnega časa naročila ni mogoče oddati).

Velikokrat so po prejeti naročilnici ugotovili, da nekega izdelka ni na zalogi, ni več v prodaji ali da so šifre napačne. Sam proces od naročila do oddaje je lahko trajal več dni. Prav tako je bila prodaja odvisna od komercialistov, vsak ponedeljek pa so v vrsti pred podjetjem stali obrtniki in čakali na naročilo robe, ki so jo potrebovali za tedensko delo na terenu.

Skladno s tem se je pojavila potreba po bolj učinkoviti rešitvi, za kar smo v Spletni postaji razvili B2B sistem po meri za potrebe digitalizacije partnerskega naročanja.

Projekt se razvija po korakih, izpostavili pa bi nekaj zanimivosti:

1
Širok nabor artiklov

V B2B sistemu je trenutno že 30.000 različnih izdelkov in 25.000 različnih tehničnih lastnosti oz. atributov. Z atributi smo dosegli pravilno prikazovanje filtrov, kombinacije se s tem ne podvajajo, opisi izdelkov pa se za vse izdelke pravilno prikazujejo.

2
Datotečni sistem

Zaradi velikega obsega naročanja se je pri partnerjih pojavila želja po lažjem pregledu vseh računovodskih listin. V B2B smo tako dodali datotečni sistem, kjer vsak partner enostavno pregleduje račune in dobavnice, jih izvaža in filtrira po kategorijah.

3
Seznam priljubljenih

Partnerji si lahko sami kreirajo poljubno število seznamov, jih poljubno poimenujejo in vanje dodajajo različne produkte. Vsak seznam ima tudi možnost hitrega dodajanja v košarico – celotni seznam, ali le posamezni artikli. 

Ostale zanimivosti:

Hitri nakup iz iskalnika

Hitri nakup iz iskalnika

Partnerji večinoma že poznajo izdelke in poleg možnosti hitrega ponovnega naročanja iz zgodovine nakupov, lahko hitri nakup oddajo tudi preko pametnega iskalnika.

Hitri nakup iz seznama

Hitri nakup iz seznama

Njihovi partnerji so večinoma električarji, ki potrebujejo material za svoje redne projekte. Za čim bolj enostavno naročanje, lahko električar na samem objektu naredi seznam potrebnega materiala za posamezni projekt, katerega potem z enim klikom iz Excela uvozi v B2B in v košarici se mu pojavijo vsi potrebni izdelki.

Prikaz košarice

Prikaz košarice

Da je seznam izdelkov, ki so že v košarici bolj pregleden, je košarica vedno prikazana (razen s klikom na X), le to pa ne omejuje pogleda na vsebino strani - vsebina se skrči / ustrezno prilagodi. Ob dopolnjevanju košarice se nazadnje dodani izdelki vedno dodajajo na vrhu seznama ob strani, že dodani pa se pomikajo nižje.

Povezava s Saop

Povezava s

B2B portal je povezan z ERP sistemom SAOP, s katerim so sinhronizirane cene, zaloge in naročila. Avtomatizacija je namreč pri tako velikem obsegu poslovanja ključnega pomena. Skupaj s podjetjem Seyfor, ki ponuja rešitev SAOP, smo uspešno razvili precej dodatnih zanimivih nadgradenj, ki Marchiolu olajšajo delo in ni potrebno dodatno ročno delo.

Začnimo uspešno zgodbo

Povezava B2C in B2B

Pomembno je, da ob iskanju preko brskalnika Google nekdo, ki vpiše ključno besedo, najde ustrezne rezultate. Tako je bilo zelo pomembno, da Marchiol svojih izdelkov ne skrije, ampak so določene informacije na voljo širši javnosti.

Tako sta B2C in B2B v veliki meri povezana, s to razliko, da B2B vsebuje tudi širše opise produktov in storitev, cene pa niso vidne brez prijave.

Povezava B2C in B2B
B2C in B2B
Prodaja
Enostaven pregled prodaje

Prodaja

Prodajnemu oddelku podjetja Marchiol smo omogočili enostaven in pregleden pregled prodaje v B2B spletni trgovini, ki je prikazana s filtri po obdobjih, bližnjice so za pregled prodaje zadnjega meseca in zadnjega pol leta, itd.

Posebnost pa je tudi pregled delnih in zaključenih naročil, kjer so razvidna naročila, katera so bila kreirana, obdelana in odposlana le v določenem procentu, preostali del pa še ostaja v obdelavi.

Razvojna ekipa, specializirana za B2B projekte

Roman Krušič

senior svetovalec za spletne rešitve

Z enim izmed najmočnejših digitalnih razvojnih oddelkov v Sloveniji vam pomagamo, da učinkovito dosežete poslovne cilje. Z našo ekipo si zagotovite celostno storitev na enem mestu: od načrtovanja, razvojnega procesa, kot tudi popolno podporo po objavi projekta.

Zagotavljam vam hiter odziv, zanesljivost in tehnično brezhibnost.

Vas zanima več?

Vsaka podjetniška zgodba je drugačna in unikatna.

Oglasite se na kavi in začnimo uspešno B2B digitalno zgodbo!

Pošljite povpraševanje

Ime mi je in delam v .
Zanima me .
Želim, da me pokličete na ali pa mi pišite na .

Naj dodam še to:
*Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. * Spletna postaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Spletna stran za zaščito uporablja Googlovo storitev reCAPTCHA za katero velja Googlov pravilnik o zasebnosti.
PasjaHrana.net: kako je največja slovenska tr...
Nazaj na seznam

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh