Spletna postaja - izdelava spletnih strani
YUNO: kako z inovativnim pristopom približati spletne učne vsebine uporabnikom
ŠTUDIJA PRIMERA SPLETNEGA UČNEGA PORTALA:

YUNO: kako z inovativnim pristopom približati spletne učne vsebine uporabnikom

Spletna stran yuno.si

Datum objave bloga: 23.11.2023

Spletna učna platforma

YUNO je največja učna platforma s posneto učno razlago snovi z gradivi in testi za učence slovenskih osnovnih šol. 

YUNO smo skupaj z naročnikom približali ciljnim skupinam ter stukturirano in smiselno prikazali ponudbo učnega portala – posneto razlago učne snovi od 3. do 9. razreda OŠ z zapiski, vajami, rešitvami in testi, vse popolnoma v skladu z javnim učnim načrtom.

Celovita izvedba:

  • načrtovanje
  • oblikovanje
  • programiranje
Spletna učna platforma
2100 +

video razlag

2300 +

vaj za osnovnošolce, starše in učitelje

2300 +

online zapiskov

Cilji prenove spletne strani YUNO
Igrificirana učna platforma

Cilji prenove spletne strani YUNO

S prenovo spletne učne platforme YUNO je želel naročnik približati spletno učilnico uporabniku, torej otrokom, mlajšim najstnikom in njihovim staršem. 

Cilj prenove je bil, da z unikatnim designom na učinkovit igriv način predstavimo učni portal in učno metodo YUNO vsem ciljnim skupinam ter rešimo njihovo stisko ob izgubi radovednosti in volje do učenja, tako pa jih spodbudimo k učenju na hiter in efektiven način. 

Pomembno je bilo, da je celostna predstavitev vsebinsko in oblikovno edinstvena, a hkrati predstavlja enostavno uporabo in dostopnost za vse ciljne uporabnike.

Spletna stran YUNO mora izstopati kot prvenec inovativnosti popolne digitalizacije učnega procesa na slovenskem tržišču in tudi širše v regiji. Zadali smo si, da bo originalnost izražena tudi po prenovi spletne strani.

Raziskava in analiza pred prenovo učne spletne strani YUNO

Naročniku smo pomagali pri določitvi primarnih in sekundarnih ciljev strani na interno izvedeni delavnici, kjer smo skupaj določili jasnost omenjenih ciljev.

Zaradi ogromne količine informacij in iz obstoječe uporabniške izkušnje smo skupaj z naročnikom na delavnici določili cilje, vse pridobljene podatke pa razdelili v smiselne enote, da bodo vsebine v prihodnje jasneje podane. Odločili smo se, da mora biti vsebina podana čisto, ne glede na uporabnikove tehnične veščine ali fizične omejitve.

Raziskava in analiza pred prenovo učne spletne strani YUNO

Ključne ugotovitve ob načrtovanju prenove spletne strani YUNO:

1
Izboljšati uporabniško izkušnjo spletne strani

Ob uporabniški izkušnji je le to nujno potrebno izboljšati, kar pa je bilo zahtevno ravno zaradi velike količine informacij, ki jih je bilo potrebno na smiseln in učinkovit način predati uporabnikom.

2
Odpraviti težave s spletno navigacijo

Uporabniki so nestrpni in v kolikor je spletna stran preveč komplicirana, bodo spletno stran kar najhitreje zapustili. Stara spletna stran je imela težave pri podajanju jasnih informacij, zato je bilo potrebno načrtovati bolj enostavno in preglednejšo predstavitev učnih lekcij.

3
Opolnomočeno urejanje v CMS-ju

Naročniku je bilo pomembno, da lahko popolnoma sam ureja vsebine, dodaja slike in blog zapise ter samostojno poskrbi za aktualno vsebino.

Inovativna digitalizacija učnega procesa

Inovativna digitalizacija učnega procesa

Spletna stran YUNO mora izstopati kot prvenec inovativnosti popolne digitalizacije učnega procesa na slovenskem tržišču in tudi širše v regiji. Zadali smo si, da bo originalnost izražena tudi po prenovi spletne strani.

Začnimo uspešno zgodbo

Strategija in podane rešitve:

1
Izboljšana uporabniška izkušnja spletne strani

Dobra uporabniška izkušnja spletne strani je ključnega pomena za privabljanje obiskovalcev, zadržanje uporabnikov ter doseganje zastavljenih ciljev.

2
Jasna navigacija po strani

Strukturo in organizacijo spletnega mesta smo uspeli približati uporabnikom, da se lahko nemoteno premikajo po strani ter najdejo željeno vsebino, ki je jasno podana z grafičnimi elementi (v obliki video posnetkov, animacij in izpostavljenih slik).

3
Enostavno urejanje v October CMS-ju

October CMS je zmogljiv in prilagodljiv sistem za urejanje vsebin spletnega mesta, ki ga popolnoma enostavno uporablja naročnik sam.

4
Svež, igriv in privlačen design

Stran po prenovi vzbuja občutek zaupanja in kompetentnosti, saj smo našli ureje razmerje med jasnostjo in atraktivnostjo. Učenje po metodi YUNO je učenje za znanje, ki ostane. To smo s privlačnejšim designom spletnega mesta tudi želeli prikazati.

5
Dostopnost na različnih napravah

Stran je optimizirana za delovanje na različnih napravah, vključno z računalniki, tabličnimi računalniki in pametnimi telefoni. S tem smo zagotovili, da uporabniki enostavno in z enako izkušnjo uporabljajo spletno stran na različnih resolucijah zaslonov. Omogočili smo, da imajo uporabniki znanje v žepu, kjerkoli in kadarkoli.

Zadovoljstvo ob prenovi Yuno.si

Zadovoljstvo ob prenovi Yuno.si

Prenova spletnega mesta YUNO izraža in izpolni cilj naročnika, da pomaga deležnikom osnovnošolskega sistema, kjer le ti kažejo pomanjkljivosti. YUNO je razvit z obzirom na in v sodelovanju z vsemi deležniki izobraževalnega procesa in podaja učno snov, posneto po javnem učnem načrtu osnovnih šol za vsak razred in predmet posebej. 

Zagotovili smo, da je spletna stran YUNO dostopna vsem uporabnikom, ne glede na njihove tehnične veščine ali fizične omejitve

Prenova YUNO.si je uspešno izboljšala uporabniško izkušnjo, omogočila enostavno urejanje vsebin in prispevala k povabilu privlačnemu in učinkovitemu izobraževanju.

Izjava naročnika

Vodstvo učnega portala YUNO – tvoja šola

Z izvedenim projektom prenove spletnega mesta smo bili v YUNO - tvoja šola zadovoljni. Široka paleta informacij, ki jih naša ponudba vključuje, so v okviru novega spletnega mesta www.yuno.si predstavljene pregledno in strukturirano.

Rešitve, ki jih je ekipa Spletne postaje predlagala, so doprinesle tudi k povečanju prodaje. Direktorica agencije nam je izvrstno pomagala pri vseh komunikacijskih in operativnih izzivih projekta. Po raznovrstnih agencijskih izkušnjah v Sloveniji smo veseli in pomirjeni z izbiro Spletne postaje.

Vas zanima več?

Vsaka podjetniška zgodba je drugačna in unikatna.

Oglasite se na kavi in začnimo uspešno digitalno zgodbo!

Pošljite povpraševanje

Ime mi je in delam v .
Zanima me .
Želim, da me pokličete na ali pa mi pišite na .

Naj dodam še to:
*Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. * Spletna postaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Spletna stran za zaščito uporablja Googlovo storitev reCAPTCHA za katero velja Googlov pravilnik o zasebnosti.
ARISTOTEL: kako narediti moderno in uporabnik...
Nazaj na seznam
Duol: kako z inovativno spletno stranjo do me...

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh