Spletna postaja - izdelava spletnih strani
HALDER: kako uspešno preseliti prodajo tehničnih rešitev iz fizičnih trgovin na splet
ŠTUDIJA PRIMERA TEHNIČNE SPLETNE TRGOVINE:

HALDER: kako uspešno preseliti prodajo tehničnih rešitev iz fizičnih trgovin na splet

Spletna stran halder.si

Datum objave bloga: 18.03.2024

Celovita digitalizacija

Halder d.o.o. je podjetje, ki nudi celovite in visokokakovostne tehnične rešitve za proizvodnjo na področju vpenjalne tehnike, avtomatizacije, standardnih elementov za strojegradnjo in orodjarstva ter ročnega orodja.

Odločili so se za celovito digitalizacijo -  korporativne spletne strani https://halder.si, spletne trgovine https://shop.halder.si in B2B sistem za partnerje https://b2b.halder.si

Sprva so želeli zgolj prenoviti spletno mesto ter vzpostaviti spletno trgovino, kasneje pa se je zaradi številčnejših obstoječih B2B kupcev pokazala potreba po vzpostavitvi zaprtega B2B portala. 

Celovita izvedba:

  • načrtovanje
  • oblikovanje
  • programiranje
Celovita digitalizacija
30 letna tradicija
13000 +

produktov v e-trgovini

27000 +

produktov v B2B trgovini

7 +

integracij z zunanjimi sistemi

Posebnosti projekta
Izkušen digitalni partner

Posebnosti projekta

Ključni kriteriji pri izbiri partnerja za prenovo dotrajane predstavitvene spletne strani in razvoj povsem nove tehnične spletne trgovine so bile predvsem izkušnje na področju povezovanja med digitalnimi sistemi oz. aplikacijami, ki so jih v podjetju Halder uvajali ter med spletnim mestom oz. ozadjem platforme CMS.

Pomembno je bilo, da ima digitalni partner mednarodne izkušnje, kreativni oblikovalski pristop in odlično pozna področje spletne prodaje.

Raziskava & analiza pred celostno prenovo:

1
Zastarelost predhodne spletne prisotnosti

Predhodna spletna stran je bila zastarela z neoptimiziranim prikazom izdelkov in s katalogom izdelkov. Online nakup je bil mogoč izključno z registracijo uporabnika.

2
Izboljšati je bilo potrebno uporabniško izkušnjo spletne strani

Staro spletno mesto je bilo izredno neprijazno do uporabnika ter njegove tehnologije, saj ni bilo prilagojeno za prikazovanje na različnih napravah.

3
Oteženo urejanje v CMS-ju

Predhodna stran je bila preveč zahtevna za urejanje in konceptualno nepopolna.

Rast na digitalnem področju

Rast na digitalnem področju

Podjetje Halder d.o.o. je pred vzpostavitvijo spletne trgovine svoje izdelke prodajalo le v fizičnih trgovinah, v zadnjih letih pa močno zrastlo tudi na digitalnem področju. Ponujajo produkte, kateri so prisotni v življenju vsakogar, so »nevidni«, a hkrati nepogrešljivi pri vsakdanjih opravilih doma, delavnici ali na terenu.

Začnimo uspešno zgodbo

Ključni cilji ob načrtovanju prenove:

1
Pomembnost nastopa na spletu in digitalizacija prodajnih kanalov

Prodajni kanali s pravim pristopom ponujajo nove možnosti in omogočajo pospešeno rast prodaje ter dodatno prepoznavnost podjetja. Da je digitalizacija potekala bolj organizirano, je za to poskrbel CRM, sistem za optimizacijo prodajnih aktivnosti, marketinških procesov, planiranja in vodenja projektov.

2
Uvajanje skladiščnega sistema in povezavanje z ERP-om

Po pričetku posodobitve ERP in WMS skladiščnega sistema so v podjetju iskali primernega partnerja z izkušnjami celotne povezljivosti ter digitalizacije prodajnih kanalov. S pomočjo API tehnologije so se sistemi med seboj povezali, da vse deluje avtomatizirano in brezhibno. API tehnologije omogočajo dvosmerno sinhronizacijo platform in ostalih sistemov. Tako se prenašajo cene, zaloge naročila, posebni partnerski pogoji, kontakti, itd.


3
Oblikovna in digitalna dovršenost

Halder Slovenija je hčerinsko podjetje uspešnega nemškega podjetja Erwin Halder KG in obenem lastnik hčerinskih podjetij v regiji. Zato je bila oblikovna dovršenost, ki je v celoti upoštevala usmeritve CGP-ja ključnega pomena. Na trgu so prepoznani, kot ponudnik premijskih produktov in storitev, zato je moralo biti oblikovanje in uporabniška izkušnja spletnih obiskovalcev na primernem nivoju.

4
Poenostavitev osnovnih procesov

Ključni kriterij pri izbiri partnerja za prenovo dotrajane predstavitvene spletne strani in razvoj povsem nove tehnične spletne trgovine so bile predvsem izkušnje na področju povezovanja med digitalnimi sistemi oz. programi/aplikacijami, ki so si jih želeli uvesti med spletnim mestom oz. zaledjem platforme CMS. Poenostavljeni in avtomatizirani so bili osnovni procesi, kot so cene izdelkov, zaloge, pakiranje, obveščanje strank o dobavi, sledenje pošiljkam, itd.

5
Širok asortiman produktov

Velik izziv je predstavljala obdelava podatkov in prikazov le teh na tehnično zahtevnejših izdelkih. Tako na predstavitveni spletni strani, kot tudi v spletni trgovini, kjer se je nahajalo 10.000+ izdelkov iz programa ročnega orodja. Največji izziv je predstavljalo obvladovanje podatkov na nivoju izdelkov, saj le to zahteva ogromno časa in usklajevanja.

6
Izgradnja Halder kataloga izdelkov v okolju PIM

Zaradi učinkovitega obvladovanja podatkov so pričeli z izgradnjo Halder kataloga izdelkov v okolju PIM. V bližnji prihodnosti načrtujejo, da bo teh produktov na voljo še vsaj enkrat toliko v spletni trgovini in kar petkrat toliko na B2B portalu.

Digitalna spletna transformacija
Digitalni portal dosegljiv 24/7

Digitalna spletna transformacija

Za digitalizacijo so se pri podjetju Halder odločili zato, ker so želeli biti prisotni tam, kjer so kupci. Tako so obstoječim strankam in potencialnim kupcem zagotovili čim več koristnih informacij o njihovih produktih, zbranih na enem mestu. Bistveno hitreje jim od digitaliziranja poslovanja dalje poteka tudi prodaja in zaključevanje le te.  

B2B portal omogoča, da njihovi partnerji lahko nakupujejo kadarkoli (24/7) in na način, ki njim najbolj ustreza. Ves čas so jim vidne tudi zaloge in cene produktov. S pomočjo tehnologije je vse avtomatizirano in veliko bolj natančno. 

Zaposlenim komercialistom tako prihranijo ogromno časa, ki bi ga drugače porabili za pripravo ponudb. Stranki pa obenem ponudijo modernejši pristop, saj imajo B2B platformo dosegljivo neprekinjeno, kar je izjemnega pomena.

Znatno povečanje spletne prodaje

Investicija v prenovo spletne strani, vzpostavitev spletne trgovine, B2B portala, digitalni marketing itd. so znatno prispevali k povečanju spletne prodaje ročnega orodja v Sloveniji. 

Pozitivni učinki digitalnega prodajnega kanala in digitalnega marketinga se kažejo tudi v številnih novih strankah in povečanem obsegu prodaje s strani obstoječih kupcev, ki so bolj celovito in ažurno obveščeni o celoviti ponudbi.

Znatno povečanje spletne prodaje
Povečanje obsega prodaje

Izjava naročnika

Gregor Zgrabič

digitalni projekti & marketing

V podjetju Halder Slovenija gradimo uspešne in dolgoročne odnose z našimi partnerji. Zato smo želeli sodelovati z ekipo z bogatimi izkušnjami, ki bi bila kos tako zahtevnemu in obsežnemu projektu prenove spletnega mesta.
Želeli smo strokovnega partnerja v koraku s časom, s katerim bi premagovali ovire, kako izboljšati digitalne spletne procese na naši poti do digitalizacije.
Pomembna je bila tudi aktivna vključenost Spletne postaje pri pripravi projekta za pridobitev nepovratnih sredstev, saj izvajanje več projektov hkrati predstavlja nezanemarljiv finančni zalogaj.

Veliko nam pomeni, da je ekipa s katero skupaj rešujemo nastale izzive, avtomatiziramo digitalne procese in vsakodnevno izboljšujemo naš splet, odzivna in organizirana, saj tako procesi tečejo hitreje in učinkovitejše ter brez izpadov spletnega mesta, kar je izjemnega pomena. Tako nam je skupaj uspelo ustvariti zanimiv in uspešen projekt digitalne spletne transformacije.

Vas zanima več?

Vsaka podjetniška zgodba je drugačna in unikatna.

Oglasite se na kavi in začnimo uspešno digitalno zgodbo!

Pošljite povpraševanje

Ime mi je in delam v .
Zanima me .
Želim, da me pokličete na ali pa mi pišite na .

Naj dodam še to:
*Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. * Spletna postaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Spletna stran za zaščito uporablja Googlovo storitev reCAPTCHA za katero velja Googlov pravilnik o zasebnosti.
SPLETNA POSTAJA JE NAJ DIGITALNA IN OGLAŠEVAL...
Nazaj na seznam
ARISTOTEL: kako narediti moderno in uporabnik...

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh