Spletna postaja - izdelava spletnih strani
ZISHA: Kako z napredno mednarodno spletno trgovino povečati prodajo za kar 70%
ŠTUDIJA PRIMERA NAPREDNE MEDNARODNE SPLETNE TRGOVINE:

ZISHA: Kako z napredno mednarodno spletno trgovino povečati prodajo za kar 70%

Spletna trgovina Zisha

Datum objave bloga: 03.06.2024

Izjemni prodajni rezultati so plod odličnega sodelovanja

Naročnik je imel pred prenovo spletne trgovine že kar nekaj let izkušenj s spletno prodajo in je bil dobro seznanjen z omejitvami zastarele tehnologije, ki so jo uporabljali pred prenovo, hkrati pa so potrebovali celostno marketinško podporo izkušene digitalne agencije.

Skupaj z naročnikom smo identificirali težave, poiskali tehnične rešitve in skrbno izvedli načrt prenove Zishe.

Napredna mednarodna spletna trgovina:

 • načrtovanje
 • oblikovanje
 • programiranje
 • integracija ERP rešitev
 • digitalno oglaševanje s partnersko agencijo Kokos Agency
Izjemni prodajni rezultati so plod odličnega sodelovanja
↑ 70% rast prodaje
70 %

dvig prodaje po prenovi e-trgovine

220000

skupna vrednost naročil v e-trgovini

2 x
nagrajena e-trgovina (Websi & Netko)
Dvig kulture pitja čaja & razbijanje mitov o čaju

Dvig kulture pitja čaja & razbijanje mitov o čaju

Cilj prenove spletne trgovine s 300+ čaji je bil dvigniti kulturo pitja čaja in predajati znanje o čajih, izobraziti uporabnike, da čaj ni samo napitek, ki nam ga skuhajo naše babice. Čaj je takoj za vodo druga najpogostejša pijača na svetu. Z razbijanjem mitov o čaju želijo pri Zishi čaj kot pijačo predstaviti tako mlajši kot starejši generaciji in jih navdušiti.

Kultura pitja čaja v Sloveniji in drugod po svetu se povečuje, kar je opaziti tudi pri prodaji v spletni trgovini Zisha in njihovih čajnih hišah.

Zakaj so se pri Zishi odločili za prenovo spletne trgovine?

1
Zastarel in star CMS

Za prenovo spletne trgovine so se odločili, ker so obstoječo tehnološko infrastrukturo ocenili kot izredno zastarelo. Opazili so tudi, da njihov star CMS urejevalnik vsebin ne ustreza več njihovim potrebam in zahtevam spletne trgovine.

2
Hitra rast in razvoj blagovne znamke Zisha

Blagovna znamka Zisha je doživela hitro rast, zaradi česar obstoječa spletna prisotnost ni več zadostovala. Zaradi intenzivne širitve obsega poslovanja je bilo nujno izboljšati in nadgraditi spletno trgovino, ki bo ustrezala sodobnim standardom in tehničnim zahtevam. Hitra rast je presegla njihove zmožnosti za samostojno upravljanje, zato je bilo nujno izboljšati tehnično dovršenost spletnega mesta.

3
Izziv s povezanimi ERP programi

Pojavile so se težave pri usklajevanju obstoječega upravljanja vsebin (CMS) s sistemom za upravljanje poslovnih procesov (ERP). Soočili so se s težavo pri ustvarjanju in predstavitvi različnih embalažnih možnosti (vrečka, doypack, šatulje v več barvah) tako v grafičnem kot tehničnem smislu.

ZishaMeter

ZishaMeter

ZishaMeter je domiselna in dragocena dopolnitev filtriranja ponudbe, ki uporabniku bistveno olajša nakupno odločitev.

Začnimo uspešno zgodbo

Rešitve ob prenovi e-trgovine Zisha.si:

1
Možnost komplementarnih izdelkov

Na vsakem izdelku v spletni trgovini se nahajajo priporočila za komplementarne izdelke. Na čajih se izpostavi pripomočke, skodelice, ipd. ter obratno. Ob dodajanju čajev v košarico so ponovno predlagani drugi komplementarni izdelki. S tem se je močno povečala vrednost končne košarice posameznih nakupov.

2
Optimizacija funkcionalnosti in izgleda kompleksne navigacije

Prenovljena spletna trgovina je uporabniku nadvse prijazna, v celoti funkcionalna ter vsebinsko pregledna in intuitivna. S prenovo spletne trgovine so se optimizirale funkcionalnosti, izgled in navigacija.

3
Raznolikost spletnih vsebin

Spletna trgovina s pestrostjo vsebin uporabnika spretno pritegne k raziskovanju ponudbe čajev. Dobra uporabniška izkušnja, podrobna predstavitev izdelkov in privlačni vizualni elementi uporabnika uspešno usmerjajo do prave izbire čaja. V tej smeri je Zishameter domiselna in dragocena dopolnitev filtriranja ponudbe, ki uporabniku bistveno olajša nakupno odločitev.

4
Izboljšano delovanje povezav z ERP programi

Z dobrim načrtovanjem smo uspeli rešiti gordijski vozel na primeru povezave z ERP programi. Tehnični izziv različnih pakiranj smo uspešno rešili in tako je sedaj uporabniku na voljo mnogo kombinacij pakiranj. Hkrati smo omogočili, da nad določeno količino (nad 100g) naročenih čajev, kupcu pripada en brezplačen vzorček čaja po izbiri.

5
Darilo ob nakupu nad 60 € in zvišanje vrednosti košarice

Vsakemu uporabniku spletne trgovine Zisha.si pripada darilo po izbiri, v kolikor opravi nakup v višini vsaj 60 €, prav tako se za vsakih 100g čaja v košarici, podari en vzorček čaja po izbiri (največ tri vzorce na posamezen nakup). S tem načinom nagrajevanja uporabnikov so zvišali povprečno vrednost nakupovalne košarice.

6
Sistematizacija mnenj uporabnikov

Uporabniki lahko pri vsakem naročenem izdelku oddajo svoje mnenje. Administrator spletne trgovine o oddani oceni prejme obvestilo, ga pregleda, nato pa potrdi ali arhivira. V primeru prvega, se mnenje avtomatično prikaže na podstrani izdelka. V CMS urejevalniku se nahaja tudi pregled vseh oddanih mnenj.

Darilni boni za vse priložnosti
Darilni boni za čajnico & spletno trgovino

Darilni boni za vse priložnosti

Zishine stranke imajo možnost izbire več vrst darilnih bonov z različnim posvetilom in vrednostjo. Ob nakupu darilnega bona uporabnik prejme oblikovan e-mail s kodo darilnega bona in vrednostjo le tega.

Darilni bon je hibridne narave, saj ga je moč izkoristiti v spletni trgovini ali v fizični prodajalni.

V CMSju se vodi statistika vseh prodanih darilnih bonov, ki so kronološko razvrščeni. Administrator ima dostop do podatkov o datumu nakupa in datumu poteka, hkrati pa so že uporabljeni darilni boni posebej označeni.

Fleksibilnost & možnosti pakiranj

Kupcu v spletni trgovini Zisha so pri vsakem čaju na voljo različne verzije oz. pakiranja čaja.

Za vsakih 100g čaja v košarici, pri Zishi podarijo en vzorec in največ tri vzorce na posamezen nakup. Administrator e-trgovine za vsak čaj določi, katere so izbrane možnosti pakiranja ter v kakšnih količinah.

Iz ERP sistema prejmejo podatek o ceni čaja / kg ter posameznem pakiranju, sistem pa nato avtomatsko preračuna in kupcu ponudi ustrezno ceno (kombinacija količine in vrste pakiranja).

Fleksibilnost & možnosti pakiranj
Digitalno oglaševanje s Kokos Agency
Kokos Agency Google Premier Partner 2024

Digitalno oglaševanje s Kokos Agency

Partnerska digitalna agencija Kokos Agency , ki jo je Google že drugo leto zapored izbral v elitno druščino Premier Partnerjev v Sloveniji in jih uvršča med 3% najuspešnejših Googlovih partnerjev v Sloveniji je za spletno trgovino Zisha pripravila Google Ads kampanjo po najnovejših digitalnih smernicah kot so strukturiranje ključnih besed v oglasne skupine, pametne ponudbe (smart bidding) in priprava standardnih in dinamičnih oglasov.

Pametne ponudbe (smart bidding) uporabljajo Googlovo umetno inteligenco, da zagotovijo boljše ponudbe. Kampanja je optimizirana z namenom maksimizacije vrednosti konverzij (nakupov).

Statistika kampanje za Q4 (2023)

 • Povprečni budget / mesec: 410,00 €
 • Povprečna cena na klik: 0,16 € / klik
 • CTR (razmerje med prikazi in kliki): 18,40 %
 • Kliki: 7603
 • Prikazi: 41313
 • Stopnja konverzije: 2,77 %
 • Cena na konverzijo: 5,82 € / konverzijo
 • Povprečna vrednost nakupa: 37,22 €
 • ROAS (Return On Advertising Spend): 6,72
 • Skupna poraba v Q4 (2023): 1.226,20 €
 • Skupna prodaja (preko vseh kampanj): 8.224,71 €

Vsestranska rešitev - October CMS

Odprtokodni sistem October CMS je med razvijalci priljubljen zaradi svoje izjemne zmogljivosti, fleksibilnosti in enostavne uporabe. Ključne lastnosti in prednosti October CMS-ja so Laravel osnova, modularna arhitektura, prijaznost uporabniku, aktivna razvojna skupnost in SEO.

Odločitev za prehod na October CMS se je izkazal kot izjemna rešitev, saj tehnologija s svojo prilagodljivostjo in zmogljivostjo optimizacije omogoča natančno prilagajanje in izboljšanje časov nalaganja spletnih mest.

October CMS nam kot razvojni agenciji ponuja neskončno možnosti prilagoditev, s katerimi smo uspešno kos še tako zahtevnim nalogam, ki nam jih zastavijo naročniki.

Vsestranska rešitev - October CMS

Izjava naročnika

Marko Lorber

Lastnik / CEO

Spletna postaja je zanesljiv partner, ki celovito podpira našo spletno strategijo. Med celotnim postopkom izdelave nove spletne trgovine smo bili deležni odličnega vodenja. Zaposleni v podpornem oddelku so nam ves čas stali ob strani in nam pomagali pri urejanju vsebin.

Spletno postajo vidimo kot partnerja, ne le kot izvajalca. Na njihovo priporočilo smo za oglaševanje izbrali agencijo Kokos, kar je bistveno prispevalo k našim odličnim prodajnim rezultatom.

Vas zanima več?

Vsaka podjetniška zgodba je drugačna in unikatna.

Oglasite se na kavi in začnimo uspešno digitalno zgodbo!

Pošljite povpraševanje

Ime mi je in delam v .
Zanima me .
Želim, da me pokličete na ali pa mi pišite na .

Naj dodam še to:
*Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. * Spletna postaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Spletna stran za zaščito uporablja Googlovo storitev reCAPTCHA za katero velja Googlov pravilnik o zasebnosti.
Nazaj na seznam
METROB: izdelava zaprtega B2B sistema v želji...

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh