Spletna postaja - izdelava spletnih strani
METROB: izdelava zaprtega B2B sistema v želji po ojačitvi lojalnosti partnerjev
ŠTUDIJA PRIMERA B2B SPLETNE TRGOVINE:

METROB: izdelava zaprtega B2B sistema v želji po ojačitvi lojalnosti partnerjev

B2B spletna trgovina Metrob

Datum objave bloga: 17.04.2024

B2B spletna trgovina po meri

Vzgoja rastlin, nadzor škodljivih organizmov in pridelava hrane na okolju in uporabniku prijazen način so glavno poslanstvo Metroba, saj sta zdrava hrana in neokrnjeno okolje osnova za zdravje ljudi.

Pri Metrobu so specialisti za naravi identično varstvo rastlin, obrambo pred insekti z metodami nizkega tveganja in izboljšano prehrano rastlin, za profesionalne in ljubiteljske pridelovalce. Oblikujejo pridelovalne modele in tržijo proizvode, namenjene vzgoji in pridelavi rastlin za prehrano, prosti čas in dekorativne namene.

B2B spletna trgovina:

  • načrtovanje
  • oblikovanje
  • programiranje
  • integracija ERP rešitev
B2B spletna trgovina po meri B2B spletna trgovina po meri
24/7 partnersko naročanje
800 +

produktov v B2B sistemu

3000 +

naročil v zadnjem letu

800 +

uporabnikov B2B spletne trgovine

Metrob - strokovnjaki za rast in nego rastlin

Metrob - strokovnjaki za rast in nego rastlin

Do kupcev, dobaviteljev in zaposlenih čutijo veliko odgovornost, zato se trudijo, da poleg formalnih certifikatih in priznanj, pokažejo tudi v dolgoletne, pristne in konstruktivne odnose. Vztrajajo na enakovredni komunikaciji in korektnosti ter točnosti izvedb dogovorjenega.

Na Spletni postaji smo veseli, da so kompleksno in napredno načrtovanje ter izvedbo B2B sistema zaupali prav nam.

Uvedba B2B sistema in digitalizacija izboljša poslovanje

1
Izboljšana učinkovitost in produktivnost

B2B sistemi avtomatizirajo in optimizirajo procese, kot so naročanje, plačevanje, dobava in upravljanje zalog. Uvedba B2B spletne trgovine vodi do povečanja učinkovitosti in produktivnosti poslovanja ter omogoča možnost partnerskega naročanja in prodaje 24/7.

2
Zmanjšanje stroškov poslovanja

Z avtomatizacijo in digitalizacijo procesov, boljšim upravljanjem zalog ter krajšimi dobavnimi verigami podjetje lahko močno zmanjša stroške poslovanja. Gre za sodoben način poslovanja, ki pa se je v zadnjih letih eksponentno razširil.

3
Boljša integracija s partnerji

B2B sistem omogoča boljšo integracijo s poslovnimi partnerji, kot so dobavitelji, distributerji in stranke. Vsi postopki so avtomatizirani, kar pomeni, da uporabnik vidi vse podatke v realnem času, naročila pa se avtomatsko sinhronizirajo z računovodskim programom. To lahko vodi do boljšega sodelovanja in hitrejšega pretoka informacij ter blaga.

4
Izboljšana partnerska storitev

S povečano učinkovitostjo in integracijo lahko podjetja ponudijo boljše storitve svojim partnerjem, dobaviteljem in potnikom, kar vodi k povečanju njihovega zadovoljstva in dolgoročni zvestobi. Hkrati se na ta način precej pospeši hitrost oddaje naročila, natančnost podatkov, izognemo se ročnemu sprejemu naročil in morebitnim napakam ob tem.

5
Povečana konkurenčnost prednost

Podjetja, ki uspešno uvedejo B2B sistem, postanejo na trgu konkurenčnejša, saj imajo bolj usklajene, jasne in izboljšane delovne procese, večji nadzor nad stroški ter s tem močnejše in bolj zvesto sodelujejo s partnerji.

6
Dostop do novih trgov in pridobitev novih strank

Z uvedbo B2B sistema podjetja lažje dostopajo do novih trgov, širijo poslovanje izven meja, enostavneje povečajo in vodijo svoj portfelj strank ter nadgrajujejo svoje poslovanje.

Lojalnosti partnerjev

Lojalnosti partnerjev

Vsak Metrobov partner ima popolnoma prilagojene ugodnosti pri nabavi Metrobovih produktov: popusti, dodatne ugodnosti, itd. Na ta način vzdržujejo korektne, dolgoletne, pristne in konstruktivne odnose.

Začnimo uspešno zgodbo

Uvedba B2B sistema je pri Metrobu poenostavila in pospešila partnersko naročanje

1
Trije nivoji uporabnikov

Pred uvedbo B2B sistema so vse delali preko telefona in ločenih dokumentov. Sedaj vodijo partnersko naročanje znotraj novega B2B sistema, kje se glede na njegov nivo (kmetijska zadruga / poslovalnice / potniki) prijavi v svoj profil in z izborom partnerja lahko v njegovem imenu odda naročilo. Na ta način imajo pri Metrobu sedaj centralizirano vodenje podatkov, na enem mestu vse dobavnice, naročila in druge dokumente.

2
Direktna integracija preko ERP programske rešitve

B2B platforma je integrirana z zmogljivo ERP programsko rešitvijo SAOP. Z integracijo je podprto avtomatsko sinhroniziranje podatkov - na eni strani prenos podatkov o produktih v B2B in na drugi prenos oddanih naročil v ERP. V naprej je predviden celoten urnik sinhronizacij, ki se dogajajo v ozadju sistema vsakodnevno.

3
Združeni vsi dokumenti posameznih artiklov

Vse informacije (etikete, varnostni listi) o posameznem artiklu, ki je dodan v B2B sistem imajo zbrane na enem mestu - zavihku dokumenti, z možnostjo iskalnika po dokumentih. Vsi dokumenti so vnešeni tudi ločeno na vsakemu produktu in vedno na voljo uporabniku.

4
Potnikom so približali uporabo B2B z uvedbo skenerjev

Potniki ogromno naročajo preko B2B platforme, zato so jim pri Metrobu naročanje močno olajšali in poenostavili z uvedbo skenerjev. Ob skeniranju posameznega izdelka v fizični trgovini oziroma skladišču tako potniki preberejo / skenirajo črtno kodo izdelkov in jih na ta način dodajo direktno v B2B košarico izbranega partnerja.

5
B2B sistem omogoča učinkovito vodenje zalog

B2B sistem je ključno orodje za učinkovito upravljanje zalog, z njegovo pomočjo se lahko centralizirano nadzorujejo zaloge. B2B sistem omogoča hitro in natančno beleženje vseh gibanj zalog, kar pripomore k boljši preglednosti, učinkovitosti ter zmanjšanju tveganj za pomanjkanje ali prekomerno zalogo.

6
Arhiv starih naročil kot osnova za novo naročilo

Optimizirali so naročanje, zato lahko kmetijske zadruge, poslovalnice in potniki znotraj svojega B2B profila iz starih, že oddanih naročil generirajo nova naročila in tako prihranijo pri času.

Direktna integracija preko ERP programske rešitve
Zmogljiva ERP programska rešitev

Direktna integracija preko ERP programske rešitve

B2B platforma Metrob je integrirana z zmogljivo ERP programsko rešitvijo SAOP.

Pri Metrobu tako v njihov novo B2B spletno trgovino niso ničesar vnašali ročno, temveč so bili podatki in produkti vnešeni direktno iz ERP-a SAOP.

Dnevno osveževanje podatkov o produktih, zalogah itd. omogoča vnaprej določen urnik sinhronizacij.

Izboljšana uporabniška izkušnja partnerjev

Vsak Metrobov partner ima v celoti prilagojene ugodnosti pri nabavi Metrobovih produktov: popusti, dodatne ugodnosti, itd.    

Na ta način vzdržujejo korektne, dolgoletne, pristne in konstruktivne odnose.

Izboljšana uporabniška izkušnja partnerjev

Izjava naročnika

Špela Veler

marketing

Ideja o vzpostavitvi platforme B2B je v osnovi izhajala iz več izzivov s katerimi smo se dnevno srečevali in skupaj s Spletno Postajo smo jo uspeli zasnovati tako, da smo zajeli vse!

  • Želeli smo praktično orodje za potnike, s katerim bi lahko na enostaven način na terenu oddajali naročila in istočasno dostopali do vseh potrebnih informacij o izdelkih (aktualna zaloga, etikete, ostali podatki).
  • Želeli smo orodje, s katerim bodo stranke lahko same, po svojih pogojih, oddajale naročila in prav tako dostopale do vseh potrebnih podatkov o izdelkih.
  • Želeli smo orodje, s katerim bi avtomatizirali procese pri realizaciji naročil.

Vse našteto nam je, z veliko vloženega truda, časa in seveda strokovnega znanja Spletne Postaje uspelo »zapakirati« v čudovito, in uporabno platformo, ki nam je olajšala celoten proces oddajanja, sprejemanja in realizacije naročil. Istočasno je z avtomacijo poskrbljeno za sprotno obveščanje strank o stanju naročila, stranke imajo vpogled v dobavnice in račune preteklih naročil, kar seveda olajša delo v komerciali in bistveno zmanjša število klicev in mailov.

Celotna platforma je zasnovana tako, da je za uporabnika kar najbolj prijazna in enostavna za uporabo. Potnikom in strankam so na voljo tudi vse obstoječe brošure, etikete, varnostni listi, v rubriki »Blog« si lahko preberejo aktualne novice, ki tako enim kot drugim pomagajo pri izbiri času primernih in aktualnih izdelkov, hkrati pa vse to zmanjša nepotrebne klice po iskanju informacij.

Ob vsem tem, smo izvedli še posebno in izjemno pomembno nadgradnjo platforme, ki omogoča dodajanje izdelkov v košarico s skenerjem, kar izjemno olajša in pohitri delo potnika. Ta enostavno »poskenira« črtno kodo izdelka in sistem izdelek avtomatsko doda v košarico. S tem se izognemo nepotrebnemu tipkanju in zamudnemu iskanju izdelkov, sploh kadar gre za večjo količino izdelkov.

Izzivi, ki nas še čakajo?

Platformo smo najprej pričeli uporabljati le interno, torej le kot orodje za potnike. Na tak način smo interno odpravili manjše pomanjkljivosti, ki so se ob praktični uporabi še pokazale, ter orodje do dobra spoznali. Sledila je predstavitev in aktivacija manjše skupine naših strank, da so platformo pričele uporabljati samostojno. V roku nekaj let pa želimo na B2B platformo pripeljati vsaj 80% naših strank ter s tem procese obdelave naročil še bolj avtomatizirati in povečati učinkovitost dela.

Subvencija - sofinanciranje

Subvencija - Sofinanciranje B2B spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sta tako sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spletna postaja svojim naročnikom pomaga pri pridobitvi  nepovratnih sredstev za digitalizacijo poslovanja .

Subvencija - sofinanciranje
Digitalizirajte poslovanje

Vas zanima več?

Vsaka podjetniška zgodba je drugačna in unikatna.

Oglasite se na kavi in začnimo uspešno digitalno zgodbo!

Pošljite povpraševanje

Ime mi je in delam v .
Zanima me .
Želim, da me pokličete na ali pa mi pišite na .

Naj dodam še to:
*Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
V kolikor mi ponudba ne bo ustrezala, se strinjam, da moje osebne podatke obdelujete z namenom, da me obveščate o bodočih ponudbah, storitvah, ugodnostih in izboljšavah, in sicer preko e-pošte. * Spletna postaja d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Spletna stran za zaščito uporablja Googlovo storitev reCAPTCHA za katero velja Googlov pravilnik o zasebnosti.
Nazaj na seznam
SPLETNA POSTAJA JE NAJ DIGITALNA IN OGLAŠEVAL...

Začnimo uspešno zgodbo
Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas na 080 35 90 ali info@spletna-postaja.com

Nazaj na vrh